top of page

Mijn Werk

een zoektocht naar hoe woorden, verhalen in beelden omgezet kunnen worden, een zoektocht naar een eigen identiteit.

Onopvallende, alledaagse dingen krijgen een meerwaarde of een andere betekenis als ze in een bepaalde context (een afbeelding op doek of een geschreven verhaal) geplaatst worden. Die afbeeelding blijft niet meer persoonlijk maar wordt universeel, een metafoor die de verbeelding van de toeschouwer laat spreken.

 

Mijn Werk

wil een aanleiding zijn, een getuigenis die de toeschouwer aanzet om de beelden die hij ziet, in zijn eigen universum te plaatsen, te vergelijken en weer persoonlijk te maken.

Het episch-figuratieve karakter van het werk is het resultaat van de overtuiging dat woorden en boeken omvangrijker zijn door hun eigen mogelijkheid om verwoord te worden en tegelijkertijd om beelden op te roepen. Het boek als inspiratiebron biedt een onverwacht taalspel die de aanleiding is voor de beeldende metaforen in mijn werk.

De sporen van de geschiedenis van de mensen worden vertaald naar een existentialistische visie die de eenzaamheid van de mens benadrukt. Wentelend op het pad van ‘het zijn’ van het geloof en andere thema’s die de zoektocht naar mijn eigen identiteit definiëren, blijft mijn blik pendelen tussen de ernst en de anekdotiek van de verschillende situaties.

Die zoektocht uit zich ook in het hanteren van het evenwicht tussen lijnen en vlakken, tussen tekenen en schilderen (rationalisme en impulsiviteit). De picturale gelaagdheid is een doel op zich en laat zich best ontleden in de verschillende lagen acrylverf en was.

zicht 1
zicht 1
press to zoom
IMG_5688
IMG_5688
press to zoom
P18
P18
press to zoom
bottom of page